Kako umaći iluziji

Danas je moja poruka, onima koji me vole i veruju u moj život, da u nameri da umaknemo kosmičkoj iluziji moramo da se pridržavamo sledećeg:

Prvo i najvažnije, potpune predanosti Bogo-čoveku u kome Bog otkriva Sebe u Svojoj potpunoj slavi, Svpjoj beskonačnoj moći, Svom nedokučivom znanju, Svom neizrecivom blaženstvu i Svom večnom bivanju.

Kada potpuna predanost ne bi bila moguća, onda jedno ili nešto od sledećeg, ako se verno sprovodi, može da osvoji milost od Boga:

1) Svesrdna ljubav prema Bogu. Žeđ da se On vidi, žudnja da se On spozna, i goruća čežnja za sjedinjenjem sa Njim, čine ovu sve-ništeću ljubav zbog koje ljubavnik napušta sve, uključujući i sebe.

2) Stalno druženje sa svecima i onima koji vole Boga i svesrdno služenje njima.

3) Čuvanje uma od iskušenja požude, gramzivosti, gneva, mržnje, moći, slave i nalaženja mana.

4) Apsolutno i potpuno spoljašnje odricanje, pri čemu čovek napušta svakoga i sve, te se u osami posvećuje molitvi, postu i meditaciji.

5) Život u svetu, a opet praktikovanje potpunog odricanja. To znači, obavljanje svih svetovnih dužnosti bez vezivanja, znajući da je sve iluzija i da je jedino Bog stvaran, radeći čistog srca i jasnog uma i živeći životom povučenosti usred intezivnog delanja.

6) Nesebično služenje. Onaj ko praktikuje nesebično služenje, ne misli na sebe već na sreću drugih, služi drugima bez razmišljanja o dobiti i nagradi, nikada ne dopušta da bude razočaran ili uznemiren, te sa svim mukama i tegobama izlazi na kraj vedro i žrtvuje svoje dobro radi dobra drugih ljudi. To je život nesebičnog radnika.

  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: