Ko je Meher Baba

UVOD

Vekovima je ljudski um bio duboko nespokojan tragajući za odgovorima na pitanja koja u neprekidnom toku izbijaju na njegovu povr{inu. Od svih pitanja sa kojima ljudski um mora da se suoči, pri davanju razumljivog i prihvatljivog odgovora najviše su izvrdavana pitanja o “smislu” čovekovog života i njegovoj “svrsi”. Oni koji su izjavili da su otkrili, tvrdili su da jedino oni koji utihnu um znaju pravi smisao života. E sada, gde pronaći nekoga ko je utišao um? Knjiga “KO JE MEHER BABA?” trudi se da ukaže na tog Jednog, koji ne samo da je utišao svoj um, već je bio otelovljenje beskrajne tišine, u kojoj je sadržano beskonačno pitanje i beskonačni odgovor. On nije ni govorio ni pisao, ali je uticao na oslobađanje beskrajnog broja reči, od kojih je svaka reč svetlo na putu života, odgovarajući na sva pitanja koja se pojave u umu svakog muškarca i žene.

Ova knjiga je sastavljena maja 1973., od tekstova napisanih u njegovo ime. Ovo drugo, redigovano i pro{ireno izdanje, izme|u ostalog sadrži nekoliko značajnih izreka, objava i poruka, koje ne samo da pomažu čitaocu da prepozna božanstvenost i duhovni status Meher Babe, ve} obezbeđuju puteve za razumevanje smisla i svrhe samog života.

Stalno i svesrdno pamćenje Meher Babinog imena, uz vođenje prirodnog i normalnog života, i ispunjavanje svojih dužnosti i obaveza što je poštenije i uspešnije moguće, jedina je stvar koju čovek treba da učini za svoj duhovni i materijalni napredak.

K. K. Ramakri{nan