Ljubav je lek

Nemojte pridavati preteranu važnost objašnjenjima i besedama. Reči ne uspevaju da Stvarnosti daju bilo kakav smisao jer čim neko pretpostavlja da je razumeo, znači da nije razumeo i daleko je od razumevanja bilo čega što se tiče Stvarnosti. Stvarnost je izvan ljudskog razumevanja (Samađ), jer je izvan intelekta. Razumevanje ne može da pomogne jer je Bog onostran razumevanja. Čim pokušate da razumete Boga, pogrešno Ga razumete; izmiče vam kada pokušavate da Ga razumete. Intelekt mora da ode, pre osvita znanja.

Sve je ovo predstava, šala (tamaša), igra. Um mora da ode jer šala leži u umu. Jedino Man-O-Naš (poništenje uma) čoveka dovodi do Stvarnosti. Ako vam kažem da preskočite drugog čoveka, to možete da uradite; ali ne možete da preskočite samog sebe; u najboljem slučaju prevrnuli bi ste se preko glave. Međutim, ima načina da se poništi um. To je Ljubav. Razmotrite samo ljudsku ljubav: kada su muškarac ili žena intezivno zaljubljeni u svog partnera, ništa ne stoji između njih. Sasvim se gube u međusobnoj ljubavi. Nema ni divljenja, ni nalaženja mana. Nema čak ni razmene misli: ljubav preovladava bez misli. Um na neko vreme prestaje da postoji, jer u tako intezivnoj ljudskoj ljubavi on ne stupa na scenu. Um naizgled biva poništen u deliću sekunde, kada ljubav i voljenje dostignu vrhunac. To izaziva stanje slično transu. Ako je obična ljudska ljubav u stanju da ode tako daleko, šta reći za uzvisja božanske Ljubavi?

Ja sam Drevni, Jedini koji boravi u svakom srcu. Zato, volite druge, usrećujte druge, služite drugima, čak i na sopstvenu nelagodu; tako volite mene. Ja patim za čitav univerzum. Moram beskonačno da patim; ako ja ne iskusim patnju, kako da tražim od mojih ljubavnika da pate umesto drugih? Ja sam Jedno sa svime na svakom nivou: ja sam Jedno sa svime na svakom nivou svesnosti: i ja sam onostran svih nivoa svesnosti.

  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: