Obaveštenja

Ovde bih želeo da objasnim jedan pojam koji se često upotrebljava u Meher Babinim knjigama i delima a to je reč „ljubavnici“ ona označava one koji vole odnosno daju ljubav Bogu koji je Voljeni, odnosno onaj koji prima ljubav. Te reči odgovaraju sufijskim terminima Dildar (dil – srce, dar – davati – onaj koji daje srce) i Dilbar (dil – srce, bar – primati – onaj koji prima srce)

Drugo važno pitanje je Pitanje Meher Babinog Avatarstva. Često bi Babini sledbenici odgovarajući na pitanja ljudi „Ko je Meher Baba“ odgovarali sa Avatar ovoga doba, onaj isti Hrist, Krišna, Rama, Buda, Zoroaster koji se uvek iznova vraća na zemlju u ljudskoj formi. No Baba bi ih pitao da li oni znaju i da li su doživeli da je on Avatar, i kako oni to sznaju, na osnovo čega to tvrde, pa kad je dobio negativan odgovor rekao im je da ubuduće na pitanje „Ko je Meher Baba? ogdovore „da Meher Baba kaže da je On Avatar, Biće svih bića i da je on onaj koji je potakao to pitanje u njima“.

Takođe u jednom periodu su neki ljubavnici išli i sretali ljude i govorili im o Meher Babi i da je on Avatar koji je ponovo došao da je Hrist opet na zemlji i da treba da prestanu da slede svoje učitelje bez obzira da li je to Zoroaster, Rama, Krišna, Buda, Isus ili Muhamed i da slede Babu. Doznavši za to Meher Baba im je kazao da prestanu da to rade i da ako zaista veruju da je On to što tvrdi da jeste ne mogu ga samo voleti u ovoj jednoj formi a odricati ga se u svim drugim prethodnim formama. Da sve dok neko voli Boga nije bitno u kom ga obličju voli.

Namera urednika strane je da u saradnji sa drugim Meher Babinim ljubavnicima približi i bolje predstavi život i delo Avatara Meher Babe. sim informacija koje se nalaze na ovom sajtu ukoliko imate pitanja o Meher Babi ili želite da saznate nešto više o putu i boravku u Indiju slobodno se obratite mejlom na info@meherbabasrbija.info i biće mi drago daodgovorim na vaše pitanje i pružim vam dodatne informacije

  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Постави коментар