Otac svemu u Kreaciji

Popodne, u četvrtak, 1. novembra 1962. u Puni, dok je pozdravljao pet hiljada svojih ljubavnika sa Istoka i Zapada, Meher Baba je rekao:

“Draga moja Deco,

Vaš dolazak iz različitih krajeva i preko okeana mi godi. I mada, da bi se bilo pored mene, nijedna žrtva nije prevelika, dirnut sam žrtvom koju su neki među vama podneli.

Oni koji nisu mogli da dođu, ne treba da se osećaju obeshrabreno, jer je moja ljubav sa njima kao i uvek, a pogotovo u ovoj prilici.

Došli ste iz daleka, ne zbog neke skupštine ili konferencije, već da uživate u mom društvu i nanovo osetite moju ljubav u svojim srcima. Ovo je zajedničko okupljanje dece sa Istoka i Zapada u domu njihovog Oca.

Sve religije sveta propovedaju da postoji samo jedan Bog, Otac svega u kreaciji. Ja sam taj Otac.

Došao sam da podsetim sve ljude da treba da žive na Zemlji kao deca jednog Oca, sve dok ih moja Milost ne probudi za spoznaju da su svi oni jedno bez drugog, i da su sve podele, sukobi i mržnje, samo poigravanje senki njihovog vlastitog neznanja.

Iako su svi moja deca, oni prenebegavaju jednostavnost i lepotu ove Istine, odajući se mržnji, sukobima i ratovima koji ih dele na neprijatelje, umesto da žive kao jedna porodica u domu svog Oca. Čak i vama koji me volite i prihvatate za ono što jesam, ponekad nedostaje razumevanje srca onog drugog.

Sve ovo sam strpljivo podnosio u tišini, radi sve moje dece. Sada je vreme da postanu svesni da je njihov Otac prisutan među njima, kao i svojih odgovornosti prema Njemu i sebi samima. Prekinuću Ćutnju i svojom Rečju nad Rečima podstaknuću moju decu da u svojim životima ostvare nedeljivo Bivstvo koje je BOG.

Godinama sam davao mnoge poruke i besede. Danas jednostavno želim da vama, koji ste se ovde okupili u mojoj ljubavi, kažem da zapušite uši svog uma i otvorite uši svog srca, da bi ste čuli moju Reč kada je budem izgovorio.

Ne tražite moj Blagoslov koji je uvek sa vama, već čeznite za danom kada će moja Milost da se spusti na sve koji me vole. Najblagosloveniji su oni koji ne čeznu čak ni za mojom Milošću, već samo traže da sprovode Moju Volju.”

*Došao sam da u vaša srca usadim seme Ljubavi, da bi preko Ljubavi do svih nacija, vera, sekti i kasti ovog sveta, doprlo osećanje Jedinstva, uprkos svih površnih razlika koje vaš život u iluziji mora da doživi i podnese.

Meher Baba