O Svom Ćutanju

Koje su psihičke, mentalne i spiritualne reakcije na pridržavanje ćutanja koje tako dugo sprovodiš, i u kojoj meri naše organizacije reaguju na istu praksu tokom kratkog vremenskog perioda?

Univerzalni um i Beskonačna Svest imaju beskonačne načine za univerzalni rad. Dakle, koji god rad Beskonačnog uma i univerzalne Svesti da se obavlja, on se prostire univerzumom i stvara refleksno delovanje. Ako čovek posti, rezultat tog posta duhovno oseća čitav univerzum. Rad Učitelja je uvek radi duhovnog cilja. Ako se pridržava ćutnje, dolazi do istog rezultata.

Sada svet prolazi kroz težak ekonomski haos. Materijalne potrebe moraju u izvesnoj meri da budu zadovoljene, da bi se sledio duhovni put i da bi se umu omogućilo da prihvati duhovnost. Prema tome, kada svojim rukama hranim i oblačim siromašne, posledica će biti da će svet steći ekonomsku i materijalnu korist. Kada kupam lude i gubave, otuda ishodi da će oni sa svešću manjom od normalne, kao i oni sa nenormalnom svešću, dobiti normalnu i natprirodnu svest, a gubavi će se izlečiti ili će se uveliko smanjiti broj njihovih budućih ro|enja.

Kada od nekoga me|u vama zatražim da okupa gubavca, izvršavanje tog naloga služi dvostrukoj svrsi. Na prvom mestu, učite da se prihvatite teškog i nepodnošljivog posla, koji sa spiritualnog stanovišta vremenom dovodi do postepenog uklanjanja ega, i drugo, razvija se navika da nepokolebljivo i bez pogovora poslušate moje zapovedi. Na primer, ako od vas zatražim da se pridržavate ćutanja i ako ste u dovoljnoj meri podučeni da me bespogovorno poslušate, nikakva nebitna razmišljanja neće vas odgovoriti od izvršavanja zadatka.

Isto tako, pošto ste mi bliski i povezani ste sa mnom, vaše pridržavanje posta i ćutanja ili kupanje gubavaca, itd., uticaće na čitavo područje vašeg rada za mene.

Meher Babin žurnal : Vol. 3, Br. 6, april 1941., str. 344-345.

  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Постави коментар