Jesam li Ja Avatar

Pre nego što se sreo sa ljubavnicima na Okupljanju povodom završne objave održanom 29. – 30. septembra 1954., Meher Baba je rekao:

“Prošle noći sam sve vreme razmišljao: zašto je dvadeset i osmog, kada je trebalo da stignete ovde, počela da pada kiša? Prethodnih dvadeset i osam dana bilo je sunčano i programi su se odvijali u veoma vedrom raspoloženju. Daršan program održan dvanaestog septembra, objašnjenja Zapadnoj grupi ovde, i još jedan program u Sakoriju gde sam otišao da položim glavu na oltar mog Učitelja, kao i mali daršan u nedelju, svi su oni protekli sasvim u redu. Zato sam se po prvi put zapitao, jesam li ja Avatar, a jasan i izričit odgovor je bio, žDa, Ja sam Drevni, Najviši od Najviših.ž Potom sam upitao Avatara Meher Babu, žZbog čega ova kiša, ova nepogoda za ljubavnike koji pređoše toliki put da bi se videli sa tobom?ž Avatar Meher Baba je odgovorio, žOni koji te zaista vole doći će sa glavom u šakama, a ova nepogoda biće sreća za njih.“

Svake godine, u svim delovima Indije na hiljade hodočasnika odlaze da odaju poštu svetim mestima i grobovima Svetaca i Učitelja, podnoseći putem svakojake muke – ponekad prelazeći pešice velike razdaljine, mnogi putem umiru od bolesti i izloženosti zarazama, što ih ne odvraća od njihovog cilja. Stoga, koliko tek više tegoba i neprijatnosti morate biti spremni da podnesete kada dolazite živom Učitelju! Zato što ste se danas, umesto hodočašća do grobova i svetih relikvija prošlosti, okupili pred živim Avatarem.

A sada, pošto poslednji put svakog od vas redom zagrlim, budite hrabri i priznajte svoje slabosti, jer ću vrlo brzo uništiti sve stege religioznih ceremonija.”

•     Svet je u stanju pometnje. Niko ne zna šta će se dogoditi? Ali, čekajte i videćete. Ja znam sve, sadašnjost i budućnost. Ništa ne može da zaustavi posao koji ovde treba da obavim. Nisam li ja Avatar? Svet će to uskoro znati i prihvatiće Me kao takvog. Budite strpljivi. Budite spokojni. U svojoj veri i ljubavi prema Meni, budite čvrsti i postojani poput stene.

Meher Baba

•     Istinska ljubav nije igra kukavnih i slabih; ona se rađa iz snage i razumevanja.

Meher Baba

%d bloggers like this: